13.10.2013

Ansaittu loma

parilahis

Syysloma.

Perheessämme se alkoi teineillä. Jotka vaihteeksi saivat lomaa myös meistä ja siirtyivät luistimineen, reppuineen ja autoineen äitinsä luo. Kimpsujen joukossa oli moderni luistelupokaali – taitava T sai eilen kultaa.

Viime vuosina olen saanut kuulla ansaituista lomista. Kiinnitänkö asiaan nyt enemmän huomiota vai haluavatko uupuneet avautua juuri minulle? Kannan töissä lyhyemmän korren. Istun työpisteelläni neljä päivää viikossa.

Kuinka loma ansaitaan, entä onni?

Joskus kaikkien kannattaa irrottautua. Kotiäidin, eläkeläisen, puolison, koululaisen, puhelinmyyjän, taitoluistelijan, työttömän. Kun mitä tahansa tekee samanlaisena riittävän pitkään, siihen uupuu. Kun välillä heittää vapaalle, takaisin on hyvä palata.

Itse haluaisin irti aikatauluista. Haluaisin mahdollisimman kauas torinomakaronista, siltaremontista ja kumisaappaista. Seuraavan kerran se tapahtunee jouluna, kun vietämme yhteistä lomaa. Kinkun sijaan pistelemme tapaksia. Pukkia tähystelemme tulivuoren takaa. Lentoajan kirjoitamme lapulle, pyöritämme pieneksi palloksi ja laitamme korvan taakse.

Kaikki ansaitsevat lomansa. Iloa lomalaisille!

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


8 + kuusi =