21.9.2013

Effortless Chic

leinikitlehdetmaassa
Lauantaiaamu.

Sateen ääni. Horisonttiin asti tasaharmaa taivas. Vesi tippuu räystäistä, pisarat tiivistyvät korsiin. Yritän muistaa, miltä aurinko tuntuu… Lämpimän syksyn jälkeen palasimme todellisuuteen. Iltakahdeksalta on jo pimeää, lenkillä täytyy katsoa jalkoihin. Siinä saattaa olla mustatorvisieni.

Arkiaamut vaativat asennetta. Vaatteet on laitettu valmiiksi pukeutumisjärjestykseen. Alle jotain värikästä, lapselle fleeceä ja kurikset, kumisaappaat. Itselle farkut ja vaihtopaidat valkoiseen, jo harmaaksi muuttuneeseen, mutta vedenpitävään olkalaukkuun. Ja tyttö tarakalle, mahtuu vielä. Aloitamme matkan ylämäkeen.

”Tämä oli minun ensimmäinen lempimusiikki”, toteaa pieni pyörän kolinasta.

Jätän lapsen päiväkodin lämpöön ja kaurapuuron tuoksuun, lempeisiin kitaran säveliin. Etsin kumpisaappaat eteisestä, jatkan matkaa, poljen ohi tehtaan hajun, ohi pärisevien risteysten, ohi siltaremontin, ohi sauvakävelevän mummon, ohi liikennevalojen. Autoilla on kiire.

Kun viimein pääsen töihin, vesi valuu pitkin päätä ja saappaat hölskyvät jaloissa. Suunnistan toimiston seitsemän hengen unisex-vessaan. Hyvällä tuurilla siellä ei ole ketään. Painun perimmäiseen koppiin, vaihdan rintaliivit ja t-paidan. Heilun niin että kyynärpäät osuvat kopin seiniin. Tuijotan piirroksia. Ne muistuttavat yläasteesta tai jostain elämänvaiheesta, jonka mieluiten unohtaisin.

Peilin edessä kuivaan pään keltaisilla käsipyyhkeillä, teen sormilla jakauksen. Hieron levinnyttä ripsiväriä silmäkulmissa. Nostan kädet ylös ja totean pelistä, että ladyshave on jäänyt tekemättä. Kun seison tässä asennossa kädet pystyssä, kauluspaitamies marssii sisään. Huokaan syvään. Tällä kertaa en sentään törmännyt kenenkään avoimiin oviin.

Mutta onneksi on lauantai! Kohta pääsen lapioimaan savea tulevan kohopenkin tieltä. Mies teki penkkiin reunat raakalaudasta. Äidin hiekkalaatikko. Myöhemmin Annin kanssa jumppaan ja sitten ei yhtään mitään muuta. Kynttilät ja viiniä, pala suklaata, dvd.

Sounds like a plan.

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


kahdeksan × 5 =