2.8.2013

Järvi- ja meri-ihmiset

saikkameri3meriheinatjarvi1
Minulla on teoria:

On kissa- ja koiraihmisiä. Karkki- ja pullaihmisiä. Viini- ja olutihmisiä. Joukkue- ja yksilöihmisiä. Taide- ja tiedeihmisiä. Kulttuuri- ja urheiluihmisiä. Meri- ja järvi-ihmisiä…

Palasimme eilen Kalajoelta. Hauskaa oli, kiitos vieraille. Haikeuden vallassa pakkasin kimpsuja tietäen, että seuraavaksi vietämme venetsialaisia. Se tarkoittaa taas yhden kesän päätöstä.

Meriharakat olivat jo lähteneet.

Seitsemässä vuodessa olen kiinnittynyt meren rantaan, kivien sijaintiin, suolaiseen tuuleen. Haen katseellani horisonttia ja rentoudun löytäessäni sen. Tiedän mikä on maatuuli ja miten nopeasti rantaviiva siirtyy. Tiedän mistä nousee aurinko, tiedän mihin se laskee.

Puheensorinan keskeltä erotan, kuinka mies puolustaa järveä, kertoo kuinka aallot hakkaavat veneitä, kuinka rahtilaivat kyntävät selkää. Hymyilyttää. Annan ilta-auringon lämmittää poskea, maistan tilkan viiniä. Järvi pitää kyllä itse puolensa.

Järvi vai meri? En minä osaa päättää. Ja miksi edes pitäisi.

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


+ 8 = kaksitoista