29.11.2013

Joulunavaus

ikkunasydansohvanvaltaajat
Marraskuun loppurippeet.

Pieni pakkanen, sininen taivas ja tuulikaapissa talven tuoksu. Asettelin keittiön ikkunalle kynttelikön, joka seitsemän vuotta sitten ei läpäissyt tyyliseulaani. Nyt se on sievä ja perinteinen. Yksi harvoista, joka toimii.

Aamukuudelta mies ulvotti eteisessä takkinsa vetoketjua. Typykkä siristeli silmiään ja halusi potalle. Peittelin pienen ruutupeiton alle odottelemaan Pikkukakkosen alkamista. Sytytin kynttilät, nautin hiljaisuudesta. Eilen oli amerikkalaisten kiitospäivä, muistin yhtäkkiä. Tuli omituinen ikävä Frendejä.

Leivoin joulutorttuja, sitten pullaa ja jälkilämpöön porsaanlihaa. Pöydällä hyasintti tuoksui hiljaa. Vein matot ulos ja haeskelin mattopiiskaa lumen alta. Eino varmaan napannut sen matkaansa. 12-vuotias piiska joutaakin jo maailmalle.

”Haluan jälkiruuaksi tommosen linnun”, totesi Anni tähtitortusta. Kauneus on katsojan silmässä. Norjalaiset näkivät siinä hakaristin.

Tänään tein päätöksen, jota olen miettinyt jo pitkään. Käytännön elämässä se ei näy juuri mitenkään. Henkisellä tasolla harppaus on suurempi. Päätin luopua yrityksemme osakkuudesta. Yrittäjyys alkoi samaan aikaan kun jäin äitiyslomalle ja lähiaikoina se päättyy. Töissä olen kuten ennenkin, yrittäjyys jatkuu sisäisenä.

Kolme joulukalenteria on viritetty sunnuntaita varten. Illalla saatamme nähdä pukin.

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


seitsemän − 5 =