3.1.2016

Joulureissu

V__9BAA_aarna

DSC_2412_kukatvuoret2

DSC_2445_tapanitiet

DSC_2351_annid2

DSC_2345hiekassa

…reissujoulu.

Pitkän, pimeän syksyn jälkeen energiat alkoivat olla lopussa. Joulukuussakin satoi vettä ja kahlasimme nilkkoja myöten mudassa. Aatonaatto oli deadline, sinne pitäisi sinnitellä. Sitten lähtisimme reissuun, kuten aina kahden vuoden välein.

Edellisviikolla käteni jämähtivät puuduksiin. Ilmeisesti rasitusvamma tietokoneen takomisesta. Typykän ihottuma puhkesi uuteen kukoistukseen, rasvasin maanisesti ja tein harsopaketteja. Kunnes aloin epäillä, että se oli sittenkin vesirokkoa, jota oli tavattu päiväkodissa. Selasin kaikki aiheeseen liittyvät nettipalstat, vesirokko ja matkustaminen. No-no… matkan pystyisi siirtämään, mutta mies ei saisi lomaa.

Mitä jos emme pääsisi lähtemään?

Kotona tunnelmoimme perinteistä joulua. Raahasimme sisään kuusen – joka lähtisi pihalle jo ennen h-hetkeä – paistoimme pipareita, paketoimme lahjoja, postitimme kortit. Idyllisin hetki oli typykän ja kavereiden elokuvailta. Kuvasin tytöt joulukuusen äärellä. Tunnelmaa, jota kaupasta ei saa.

Lopulta Kanariansaarten valloitus osa III: Gran Canaria toteutui suunnitelmien mukaan. Se tarjosi äärielämyksiä Bamse-hulinasta mutkaisiin vuoristoteihin, suolaisesta merivedestä hälisevään allasoastoon, BodyBalancesta palmun alla nautittuun mojitoon.

Kaamoksessa pakkasin itselleni mustaa pitkähihaista, joka paikan päällä oli nuhjuista epäsopivaa. Kukkamekolla ja läpökäillä pärjäsin pitkälle. Kävellen jopa kahdeksan kilometrin päähän. Aattona köpöttelimme +24°C lämmössä koko perhe naapurikylään. Söimme jäätelöt, joimme oluet. Taksilla takaisin hotellin hälinään. Tonttu oli jättänyt huoneeseen pari pakettia.

Meidän lomamme on liikkuva. Siirriymme paikasta toiseen vuokra-autolla, taksilla, bussilla, jalkaisin. Pyöränkin olisi voinut vuokrata. Aurinko paistoi välillä hiekkahunnun läpi, mikä ei tahtia haitannut.

Ihottuma jatkoi kulkuaan, ei tullut vesirokkoa. Saimme paikalliselta apteekin lääkäriltä monenlaisia aloe vera -tuotteita, jotka eivät poistaneet ongelmaa, mutta tarjosivat hyvän vaihtoehdon kortisonivoiteille.

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta kohteessa Joulureissu

 1. Satu-tyttö sanoo:

  Ihania kuvia, vähän niinkuin matkaesitteissä – idylliä ja autiutta, missään ei ketään. Totuus on yleensä toisenlainen. Meilläkin oli kyllä jouluna melko kesäiset maisemat, että ei olis ihan uskonu, että joulussa ollaan. Todella hyvä kun pääsitte reissuun.
  t. S

 2. admin sanoo:

  Yöllinen autoilu 4 h, lentokenttäpalloilu 2 h, koneeseen ahtautuminen ja lento 7 h (sis. +1 h), kohteessa lentokenttäpalloilu… passien ja lippujen kaivelu, metallinpaljastimet, kiljuvat naapuripenkin lapset. Eedessä istuva kallistaa penkin että et mahdu tekemään mitään, oma kersa narisee pitkästystään. Muutaman kerran käy mielessä, että ei tätä enää vähään aikaan.

  Vuoristossa tai dyyneillä (aamulla) ei ollu paljon porukkaa. Hotellilla ja biitsillä oli perinteisempää etelän menoa, mut ei ollu kuvauksellista. Nudistirantaa oli tosi paljon, sielläkään ei ollu ryysistä.

  Nyt tuntuu melkein joululta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


yhdeksän + = 16