31.5.2015

Juhlat prinsessoille

kiemuratkioski1b

kioski2
Viisi vuotta…

..menee nopeammin kuin uskoisi. Pippurisilmäinen nyytti kasvoi ajat sitten ulos lastenvaunuista. Tyttö naureskelee tuteille, vaikka ne joskus edustivat totisinta kriisinhallintaa.

Viisi vuotta tuntui sopivalta iältä järjestää ensimmäiset kaverisynttärit. Pihajuhlat pikkuprinsessoille siis! Nopeat raivaustoimenpiteet, pöydän koristelu ja vaarallisimpien laitteiden piilotus. Keinut ja pihaleikit tarjoaisivat riittävästi touhua. Kieltäydyin tutkimasta aiheeseen liittyviä www-sivuja. Niiden kunnianhimoiset varustelut eivät vastanneet käsitystäni vaivattomista lastenkutsuista.

Anni pohti tärkeimpiä kavereitaan ja vaihtoi listaa päivittäin. Neljään oli varauduttu, mutta kutsuja askarreltiin kuusi. Jo samana päivänä tyttö tajusi, että tärkein oli jäänyt kutsumatta. Yhtä poikaa toivottiin mukaan ja yhden veli oli ilmoittanut tulevansa. Tarkkaan en tiedä kuinka monelle kutsut lähtivät.

En yllättynyt, kun keskelle aurinkoista viikonloppua ennustettiin rankkasadetta. Päättelin, että 3 – 5 -vuotiaat tuskin tarkastaisivat patterinvälejä. Pöytäliina jäi pesemättä ja monta muutakin hommaa vaiheeseen. Kynttilät, pinkit gerberat ja puhtaat pyyhkeet edustivat siivousta. Halpakaupasta löytämäni viirit ripusteltiin keittiöön, johon improvisoin jäätelökioskin. Vapulta jääneet ilmapallot ja serpentiinit täydensivät koristelun, poistin vain hajonneet yksilöt.

Sovittuna aikana kuusi tyttöä saapui paikalle vanhempiensa kyyditseminä. (Sain kätevästi vanhempien yhteystiedot mahdollisia jatkotapaamisia varten.) Totiset prinsessat juhlamekoissaan olivat liikuttava näky. Pian ensivaikutelma kaikkosi ja desibelit kohosivat vaarallisen korkealle. Kuuluvatko kuulosuojaimet päiväkotihenkilöstön suojavarustukseen?

Puolen tunnin päästä kiitimme miehen kanssa sitä, että juhla-aika oli rajattu kahteen tuntiin. Olin myös tyytyväinen, että en leiponut muffineita kummempaa. Sipsikiekurat ja pinkit karkit olivat juhlien hitti. Samoin miehen terassilta organisoima kuperkeikkakilpailu, jonka alustana hyödynnettiin isoa messumaton palaa.

Barbeja ei riittäyt kaikille. Yksi soitti päättymätöntä nokkahuilusooloa korvia vihlovasti. Monta jäätelöannosta jäi syömättä. Itkultakaan ei vältytty, kun väsynyt päivänsankari mielestään hävisi kuperkeikkakilpailun. Sipsikiemuroita löytyi jalkapohjista vielä viikon päästä, mutta juhlat tarjosivat tärkeimmän – muistoja meille kaikille.

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta kohteessa Juhlat prinsessoille

 1. satu-tyttö sanoo:

  Iha eppaa! (niinku Hilma sanois), miten ihana kioski. Ihanku jostain Onnelista ja Annelista. Isot onnittelut äidille jälkikäteen niin lapsesta kuin onnistuneista juhlistakin!
  Muistetaan sitten Annin syntsää ku nähää.
  PS: Ehdottomasti olen sitä mieltä, että päikkäritäteillä on pakko olla vakava kuulon alenema.

 2. admin sanoo:

  Kiitos onnitteluista ja palautteesta. Oon äärettömän onnellinen typykästä. Välillä hakataan päätä seinään, se kehittää ihmistä.

  Viritetään kioski uudestaan, jos tuutte VV-viikolle. Vois ostaa jopa tötteröitä, päiväkotiporukan kanssa en uskaltanu. Juhlitaan tytöt samalla kertaa ja treffaillaan mahdollisuuksien mukaan. Siitä lisää myöhemmin. Kesälomat kummitytölle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


4 + = kymmenen