22.11.2012

Kaamosta vastaanÄäbää.

Yritän lukea sähköpostia, joka kaiken kukkuraksi on englanninkielinen. Pitäisi muistaa värin koodi. Kiirekin olisi. Anni huutaa kurkku suorana. Tyttö heittäytyy vaakatasoon polkien kantapäillään klinkkerilattiaa. Olin tyhjentämässä pesukonetta, kun taapero kantoi käteeni palan kuivaa pullaa. Se piti kuulemma syödä. Tein työtä käskettyä ja tuuppasin käntyn suuhun. Peruuttamaton tapahtui, pulla katosi eikä lisää ole.

Tämä on niitä harvoja päiviä, kun olisin mieluummin töissä. Kaikki kangertelee. Mikään ei onnistu ensimmäisellä kerralla ja takaraivossa jyskyttää ärsytys. Vettä tihuuttaa enkä voi tampata edes mattoja. Ei huvita lähteä ulos kuraan pyörimään. Annillekaan ei mikään kelpaa. Kananmuna lentää kokonaisena lattialle, xylitol-pastillit paiskataan seinään. Sitten vasta iskeekin raivo, kun pastilleja ei enää löydy mistään. Yksikään pissa ei osu pottaan.

Väsynyt lie pieni, kuten minäkin.

On mahdottoman pimeää. Kosteasta harmaudesta nousevat puiden tummanpuhuvat hahmot. Sääkartta on yksiselitteinen pilvineen ja pisaroineen. Lunta tai pakkasta ei ole tulossa. Viime vuonna vetistä hämärää kesti jouluviikolle asti. Tuotti vaikeuksia löytää polkupyörä katoksesta, näkyvyys ei kantanut kättä pidemmälle.

Täytyy kehittää strategia kaamosta vastaan. Tekisi mieli hautautua viltin alle, toisessa kädessä kirja ja toisessa glögimuki. Sen sijaan hankin kuukausikortin kuntosalille. Tavoitteena on saada ruoto kuosiin. Tai ainakin sinnepäin. Mitä nyt kuukaudessa ehtii, jos jaksaa, jos ei tule kipeäksi. Testaan jumppia mahdollisimman monia. Yritän edelleen juosta, vaikka metsässä en mitään näekään. Yritän olla syömättä kymmentä konvehtirasiaa ennen joulua.

Jospa näillä eväillä jaksaisi kohdata pimeyden pystypäin. Ehkä uusi vuosikin alkaa kevyemmin.

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta kohteessa Kaamosta vastaan

  1. Ipe sanoo:

    Kuva ainakin on ihana! Tuo nukkehommeli.

    Voimia pimeyteen, pimut! :)

  2. admin sanoo:

    Anni otti pöytäliinan hyötykäyttöön. :) Ei itellä olis pälkähtäny päähän. Oksakuva on huono ja kiireessä valittu. Voiko blogikuvia vaihtaa jälkeenpäin? Taidan vaihtaa…

    Nytkin sataa, mutta päivä aloitettu jalkakylvyillä ja kaurapuurolla. Kyllä tää tästä. Valoa sinnekin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


kuusi + = 11