23.11.2014

Kaitaliinariippuvuus

kaitaliinatkaitaliinatytto3Kaitaliina!

Pakon edessä siivosin vaatehuonetta ja löysin kapeita pöytäliinoja kaikissa sateenkaaren väreissä (paitsi keltaisena). Löytyy vihreää, turkoosia, harmaata, mustaa, pellavaa, valkeaa, helmikirjailtua, jouluteemaa, maalaisromanttista, raidallista, kukallista, ruudullista, juures- ja jopa ruuskuvioinen liina – ylilyönti, joka päätyi kirpputorille hintalappuineen.

Elämän myrskyissä olen piristänyt itseäni kaitaliinalla.

Jollain tasolla olen tiedostanut ongelman. Kaitaliina on perheessämme ainoa järkevä ratkaisu, jos haluaa somistaa ruokapöytää. Tiesin, että meillä on liinoissa ”vaihtoehtoja”. Todellisuudessa liinoja on ehkä 30, joista rohkeasti arvioiden kolme on aktiivisessa käytössä.

Liina on monipuolinen, nopea hankkia, se on edullinen, ei tarvitse sovittaa, ei jää pieneksi, mahtuu pieneen tilaan, se on helppo unohtaa. Epämääräinen tunne siitä, että pitäisi uudistua ja tehdä elämälle jotain, on hetkeksi vaiennettu. Jotain on nyt tehty. Askel nousee kepeästi, koti sai piritystä yhden kaidan verran.

Siivous avasi taas silmäni sille, mitä en tarvitse. Hyllyt ovat täynnä turhaa. Kolme kahden hinnalla, se selittää osaltaan laajaa kaitaliinakokoelmaani. Jatkossa yritän valita tarkemmin. Mietin mikä on pysyvää, kaunista ja kestävää. Mikä tukee omia elämänarvojani ja mikä tukkii niitä.

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


8 − = yksi