2.6.2013

Kesällä on kiire

omppukukatsireenitiskaanni'satamo
Helle.

Vastahan löysimme sinivuokot ja nyt pörisevät jo paarmat ympärillä. Yksi pistikin lapaluun alle. Haluaisin hidastaa tahtia, haluaisin herkistellä ja nauttia, lukea lehden keinussa, vähentää vaatteita yksi kerrallaan. Jouluvalot on jo poistettu, muut valmistelut vielä vaiheessa. Pitääkö kaiken hyökyä päälle? No hyvä. Otamme vastaan sen, mitä tarjotaan. Pidämme kesän nyt. Ties vaikka heinäkussa sataisi jo räntää.

Koululaiset kirmasivat eilen lomille.

Muistelen aikaa kolme vuotta sitten: pääsimme Annin kanssa kotiin sairaalasta. Miehellä kauluspaita päällä ja silmissä pitelemätön ilo. Puki pienen pipo väärinpäin, nosti nyytin korkealle kuin palkinnon. Silloinkin oli lämmin.

Aloitimme eilen veneilykauden. Illalla keskellä peilipintaista Saimaata, hyttysiä paossa, katse horisontissa. Nautin vesillä olosta. Pärskeistä, siitä miten ääni nousee ja lokki parahtaa kuin airo hankainta vasten. Aallot kuuluvat meriin, laivat horisonttiin… Lapsena huitelimme laivaväylällä styroksisen lautan kanssa. Nyt varustus on asianmukainen; liivit, kauha, aurinkolasit, ankkuri. Terve järki ja varovaisuus.

Mies puhuu moottorien kieltä, minä rentoudun ja pidän pientä kädestä. Airoillakin vene liukuu vettä pitkin kauniisti ja pyristelemättä. Veneilijät huvipursiensa kansilta nostavat meille kättä. Naurattaa.

En muista minne laitoin kesähousut. Leikkasin farkuista lahkeet. Raparperipiirakka täytyy väsätä ennen kuin mustikat kypsyvät. Jospa tänä vuonna tekisin pari vastaakin. Jospa ehtisin edes sen.

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


yksi + = 2