28.4.2013

Kevät päällä pään

pipopaassakrookukset
Yöpuku, toppi ja shortsit.

Heitin äkkiä roskapussin ulos. Pörhistyneet niskavillat yllättyivät. Vastaan löi ilma lempeä kuin kermarahka. Linnut lauloivat kirkkaasti ja henkeä vetämättä, tummanvioletit krookuset nostivat päitään. Äsken vasta hiihtelin. Nyt lumet ovat kadonneet ja järven sorbettinen raja pakenee katseen alla.

Tajusin, miten olen kaivannut kesää; sen helppoutta, iloa ja vapautta. Miten kevyttä on pyöräillä ilman vipattava Stradaa. Jättää lämpökerrastot ja pipot pois… Tekisi mieli etsiä kaapista jotain hulmuavaa. Tarkoitan farkkuja ja t-paitaa.

En ole kesän lapsi sen enempää kuin talvenkaan. Vuodenajat ovat kuin entiset kotikaupungit: kaikissa on puolensa. Kun olen yhdessä, kaipaan joskus toiseen. Mutta yritän elää hetkessä, silloin jää jotain muisteltavaa.

Sesongin herkuista pitää nauttia.

Tänään löysin ensimmäiset sinivuokot kukkapenkistä. Paistoin ensimmäiset munkit. Törmäsin pieniin varpaisiin tyynylläni. Pesin toppavaatteet. Halasin itkevää tyttöä ja suolainen poski liimautui omaani. Hölkkäsin ensimmäisen metsälenkin auringon täplittämällä polulla. Jemmaan kuoressa 50 lahjaeuroa, ostaakseni niillä ”itselleni jotakin”.

Nyt saunassa on tuli, odottelemme teinejä. Saunan jälkeen munkkikahvit. Huomenna olen valmis vastaanottamaan taas yhden lisävuoden.

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta kohteessa Kevät päällä pään

 1. satu-tyttö sanoo:

  Paljon Onnea Syntsäsankarille. Ikävuodet on vähän niinku vuodenajat ja entiset asuinpaikkakunnat – joskus sitä kaipaa nuoruutta, mut yleensä ei.
  Tai toisaalta olet sen verran paljon vanhempi, että saatat ajatella eritavoin tuosta :)
  Erittäin aurinkoista vappendaalia myös!
  t. Rahulan kaverit

 2. admin sanoo:

  Kiitos! Onneksi henkinen puoli vahvistuu iän myötä. Nuorena rupsahtaminen olis ollu vaikea sulattaa, muutenkin suhtautui itseensä niin kriittisesti. On jo harmaita hiuksiakin, tai siis valkoisia… Joillekin nuoruus oli elämän parasta aikaa, mulle ei.

  Hauskaa vaappua. Hela-keskiviikkoa jo odotellaan. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


− neljä = 5