10.2.2013

Kirja taskuun!

pokkaritlukemassa
Varaa aikaa itsellesi. Ja pokkari.

Ystävänpäivän, talven ja siivouksen kunniaksi laitan kiertoon kasan pehmeäkantisia kirjoja.

Pokkari sopii elämäntilanteeseeni. Pokkari on halpa. Sen voi huoletta heittää käsilaukkuun muun roinan joukkoon. Ei tarvitse hermoilla eräpäivillä eikä voileipä kirjanmerkkinä aiheuta kriisiä. Rakastan kirjoja, mutta niitä ei oikeastaan enää mahtuisi mihinkään. Pokkarin elinkaaren voi päättää saunan uuniin, jos muuta sytykettä ei ole käsillä.

Haasteena on valikoima. Lomareissuilla kaipaan eniten lukemista ja juuri silloin saatavuus on heikoin. Löytyy kyllä Oksasen Puhdistus ja pari muuta, jotka olen ehtinyt lukea kovakantisina. Kalajoen ABC:llä on jokunen chick lit, Joutsenon R-Kioskilla ei sitäkään, Halpahallissa vain kristillistä kirjallisuutta, dekkarikiintiöni on täynnä. Se selittää muutaman eksoottisen valinnan.

Mikäli joku kirjoista kiinnostaa, laitathan viestiä kommenttiosioon. Tuon haluamasi kirjat perille, jos näemme naamatusten. Kolmelle ensimmäiselle pokkarin varanneelle toimitan paketin postiin. (Voit laittaa toimitusosoitteen sähköpostilla samastapuusta@gmail.com.)

Margaret Atwood: Herran tarhurit
”Nerokkaan näkijän häikäisevän mielikuvituksellinen, ekokriittinen puheenvuoro maailmasta, jota kohti olemme menossa.”
- Takakansitekstin hehkutuksesta huolimatta en jaksanut lukea tätä loppuun. Atwood on suosikkikirjailijoitani, mutta tämä oli raskas, scifi ja pari muuta juttua. Saattaa palkita sitkeän lukijan. Ole rohkea ja kokeile!

Maeve Binchy: Koko kadun kasvatti (Varattu)
”Liikuttavan valloittava kertomus pienestä orpotytöstä”.
- Positiivinen kokemus, vaikka löytyi Prisman hyllyn Harlekiini-laidalta. Kertomus alkoholiongelmasta, selviytymisestä ja kyläyhteisön voimasta.

Joanne Harris: Appelsiinin tuoksu
”Omaperäinen sekoitus dekkaria ja keittokirjaa.”
- Tarina sodanaikaisesta Ranskasta. Iäkäs nainen muistelee lapsuuttaan, ensirakkauttaan ja tapahtumia, jotka johtivat traagiseen käänteeseen. Sisältää hillousta, hedelmiä ja ruuanlaittoa.

Khaled Hosseini: Tuhat loistavaa aurinkoa (Varattu)
”Suurmenestykseksi noussut, säkenöivä romaani Leijapojan tekijältä – unohtumaton tarina kahden naisen kohtalosta ja ystävyydestä sotien haavoittamassa Afganistanissa.”
- Mukaansatempaava selviytymistarina, mahdollisuus kurkistaa islamilaisen kulttuuriin, sen synkempään laitaan. Kertomus rakkaudesta ja ystävyydestä. Herättää tunteita ja suosittelen lämpimästi. Ei herkkähermoisille.

Rakel Liehu: Helene (Varattu)
”Sanoilla maalattu muotokuva Helene Schjerfbeckistä.”
- Mahdoton nimi kirjoittaa! Palasin Heleneen juhlavuoden kunniaksi, ennen 150-v näyttelyyn tutustumista. Runollinen tulkinta omapäisen naistaiteilijan elämästä, ristiriidoista, kauneuden ja ymmärryksen kaipuusta. Kirja löytyy hyllystäni myös kovakantisena, siksi raaskin luopua.

David Nicholls: Sinä päivänä (Varattu)
”Elämänmakuinen romaani rakkaudesta, aikuistumisesta ja huolimattomasti eletyistä vuosista kahden- ja neljänkympin välillä.”
- Jos pidit Rimakauhua ja rakkautta -sarjasta, nappaa tämä! Yhtäläisyys sarjaan on kirjan vahvuus ja heikkous. Tykkäsin, tykkäsin.

Miika Nousiainen: Vadelmavenepakolainen (Varattu)
”Hervoton esikoisromaani kuvaa lempeästi rakkaita naapureitamme – niin lähellä ja niin kaukana.”
- Hulvaton kuvaus miehestä, joka rakastaa Ruotsia ja on omistautumisessaan ehdoton. Suosittelen satiirin ja mustan huumorin ystävälle.

Kira Poutanen: Rakkaus on the rocks
”Sähäkkää suomalaista chick litiä.”
- Suomalaistyttö seilaa Ranskan ja New Yorkin väliä, viihtyy muodin, miesten ja yöelämän pyörteissä. Mitä sitten tapahtuu, en osaa sanoa. En jaksanut loppuun asti. Voi olla ilahduttava lukukokemus, jollekin.

Riikka Pulkkinen: Raja (ei näy kuvassa)
”Hiottu ja hallittu esikoinen.”
- Yhdyn takakannen kuvaukseen. Kaunista tekstiä, juoni hallittu alusta loppuun. Keskiössä keski-ikäinen nainen, jonka rakkaus muistisairaaseen puolisoon on enää muistojen varassa, lukiolaistyttö, joka ihastuu opettajaansa, opettaja jolla on vastuu perheestään…

Cecilia Samartin: Senor Peregrino
”Koskettava romaani toivosta, rakkaudesta ja kauneudesta.”
- Meksikolaisen nuoren naisen selkää peittää kammottava syntymämerkki, jota pidetään paholaisen kädenjälkenä. Selviytymistarina, kertomus ystävyydestä ja meksikolaisesta kulttuurista. Kirjakaupan täti suositteli tätä, kun olin pitänyt Kathryn Stockettin Piiat-kirjasta.

Lauren Weiseberger: VIP-ihmisiä
”Kirjailijan esikoisteos Paholainen pukeutuu Pradaan valloitti lukijat myös Suomessa.”
- Chick litiä, josta vaihteeksi tykkäsin. Hauska.

Sherryl Woods: Kukkia ja draamaa (Varattu)
”Sherryl Woodsin romaanit tyydyttävät kaikki tunnepohjaiset tarpeet… taattua feel-good lukemista!”
- Aika paljon luvattu. Tämäkin kirja on Harlekiini-hyllyn liepeiltä. Mukavaa lomalukemista, harmitonta ja ennalta-arvattavaa. Suosittelen nautittavaksi suklaan kanssa.

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

8 vastausta kohteessa Kirja taskuun!

 1. satutyttö sanoo:

  Hei,
  Miika Nousiaista ja Rakel Liehun Helene, jos kerkesin. Tuo Vadelmavenepakolainen on ollut tarkoitus hankkia ja Tuomas Kyrö kiinnostaa myös mut sitä ei nyt taida löytyä.
  Sit jos muistat niin tuo ne Shrekit, ja oliko Kaksin Karkuteillä, en muista, Hilman DVD:t
  kun tulet. Hilma suunnittelee sulle jo aamupalaa sänkyyn . :)

  • admin sanoo:

   Kerkesit. Hyvät valinnat. Helene on vähän raskas/hidaslukuinen ja kannattaa ehken säästää kesäksi. Nousiainen on hillitön, tykkäsin myös Maaninkavaarasta. Kyröä ei oo vielä hyllyssä.

   Voi ihanaa! Milloinhan oon saanu aamupalan sänkyyn… ehkä synnytyssalissa? Hyvä kun muistutit DVD:istä. Pää on kun seula, Piiatkin oli nostettu oven viereen hyllyyn että muistaisin… oli siinä varmaan puoli vuotta. Tytöt katto kaikki Shrekit ja Niko Lentäjänpojan. Kiva nähä teitä.

 2. satutyttö sanoo:

  Kirjoitin eilen kommentin, se ei näy, tai sit en nää.
  Vadelmavenepakolainen ja Helene oli ne mitä toivon, ehkä toistan itseäni, ehkä en.

  • admin sanoo:

   Kommentit pitää hyväksyä ennen kuin ne ilmestyy näkyviin, varsinkin työpäivinä voi olla viivettä… Aiemmin kommenteista tuli työpostiin ilmoitus. Yhtenä viikonloppuna tuli 300 roskapostia ja niistä työpostiin ilmoitus, silloin poistin sen ”ominaisuuden”. Kommenttiosastoon tulee roskapostia, siksi nämä julkaistaan mutkan kautta.

 3. Ipe sanoo:

  Hei pokkarihai! Minua kiinnostaisivat kirjat nro 2,6 ja vika? :) Miten toimitaan ;)
  Itestä tuntuu etten ikinä löydä mitään hyvää luettavaa. Viimeksi tarttui kirjastosta käteen ’Kesä ilman miehiä’ – sellastahan ei oo omalle kohalle sattunut mutta kirjan nimi kuulosti lupaavalta ;) Noh, heti alkusivuilla karkasi juoni käsistä eikä enää puhuttu miehistä vaan jostain ihan typerästä ja olen jo ihan pihalla koko kirjasta. Pöh. En kestä monimutkaisia ja -kerroksisia juonikuvioita eikä saa olla liikaa henkilöitä. Sama pätee elokuviin. :)

  • admin sanoo:

   Hellurei! Nauratti tätä kommenttia lukiessa… Itelle on kyllä sattunu kesiä ilman miehiä, tais olla välissä 5 vuottakin. :D Teillä oli sopivasti Satu-tyären kanssa erilaiset toiveet. Voin laittaa nää postiin, mutta en oo varma ehdinkö tällä viikolla. (Posti on toisella puolella kaupunkia, to lähdetään reissuun.) Uskon että pidät ainakin 6:sta. Vika on myös ihan symppis ja jokainen hyvä omalla tavallaan.

 4. Anu sanoo:

  Tuhat loistavaa aurinkoa minulle! Sitä taannoisessa fb-ketjussa joku kehui ja jäi kutkuttamaan. Vaikka ehdinkin sen ehkä vasta kesällä lukemaan, niin se voisi toimia motivaatiokirjana: tee tyttö hommat ensin, niin pääset nautiskelemaan. :)

  • admin sanoo:

   Hyvä valinta tämäkin. Varoitan jo etukäteen, että kuivin silmin et kokemuksesta selviä… mutta positiivinen fiilis jää! Postitan viimeistään ensi viikolla. Valoisaa viikkoa teille koko perheelle. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


9 − = neljä