16.8.2012

KohtaamisiaSaimme jo maistaa syksyä harmaine iltoineen. Tällä viikolla helteet palasivat. Poistin lapaset Annin hoitolaukusta ja opettelin jättämään takin naulakkoon. Ilma on häikäisevä, lämmin, raskas ja kostea. Ovella tuntuu kuin iso käsi asettelisi kasvoille vettyneen pyyhkeen. Paljaat ruumiinosat täyttyvät verenhimoisista hyttysistä. Nolottaa tunnustaa, että kaipaan jo yöpakkasia. Kun ne tulevat, kaipaan kesää.

Heräämme tänääkin lämpimään aamuun. Haluan reippaan lähdön. Pakkaamme Annin kanssa laukun ja pyöräilemme leikkipuistoon. Ensimmäinen puisto on hävinnyt johonkin – en myönnä, että suunnistin ohi – jatkamme seuraavaan. Sinne, missä on punainen lammas ja kiikut korkealla järven yllä. Keinumme, kiepumme, ihmettelemme jokaista kortta erikseen. Muistutan itseäni, että ei ole kiire. Yritän pyrkiä Annin rytmiin.

Paluumatkalla poikkeamme kauppaan. Kesken kiivaan pillimehun valinnan takaa kuuluu iloinen ääni. Suu auki yritän palauttaa mieleen kuka tämä sympaattisen näköinen nainen olikaan. Hhhmmm. Miehen ex! Ei teinien äiti, vaan se kiva tyyppi. Yhtäkkiä en keksi mitään sanomista. Aloitan ympäripyöreästi hiuksista, ajatus jää kiusallisesti ilmaan roikkumaan. Kaahaan kärreineni broileritiskille. Törmäämme pesuainehyllyllä, hymyilen vaivautueena. Minulla ei ole mitään tätä naista vastaan. Mieleen ei vain tule yhtään älyllistä aihetta. Kertoisinko teineistä jotain? Miehestä?

Kolmannen kerran törmäämme vielä parkkipaikalla. Olen juuri saanut pyörän lastattua ja Anni tarrautuu tyytyväisenä mehutetraan. Keskustelu käynnistyy vaivattomasti lasten päivähoidosta. Täydennämme toistemme lauseet. Olemme samaa mieltä, jumitamme liikenteen parkkipaikalla. Pyydän perhettä vilpittömästi kylään. Onneksi on lapsi! Paras keskusteluaihe heti sään jälkeen. Jos joskus vielä hankimme koiran, on selusta turvattu.

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


kaksi + = 4