2.3.2014

Laskuton laskiainen

tytotkengathotellisankyvaritlaskuttomatpullat

Laskiainen ilman lunta!

Säästyimme mäenlaskulta ja panostimme pulliin. Sesongin kolmannet ehkä, ei meillä lasketa… Paitsi ehkä sittenkin vähän ja kyllä tytöt onnistuivat pulkkailemaankin. Minä en ole hiihtänyt metriäkään. Latuja ei ole tehty. Nurmikko paistaa ja talitintit livertävät. Oliko tuo kiuru? Odotan milloin krookukset nostavat päänsä.

Poden vakavaa lumen kaipuuta ja hiihdon puutetta, mutta keskityn kevääseen.

Tämä viikonloppu oli omistettu kulttuurille; taitoluistelulle, kuvataiteelle, vähän kirjallisuudellekin. Perjantaina ajelimme Lohjalle taitoluistelukilpailuihin. Koimme vuorokaudessa suomalais-intialaisen ravintolan, luistelukoreografiat (lutz!), palkintojenjaon (hopeaa!), yöpymisen Helsingissä Annankadulla, hotelliaamiaisen, Kiasman perhepäivän, shoppailun, Starbucksin ja Tuhkimon vaunut. Seuraksi saimme T:n kivan kummin, jolta löytyy roppakaupalla retkeilyasennetta.

Lopulta käänsimme väsyneinä, mutta onnellisina auton kotia kohti. Nuorin matkaaja oli jättänyt päiväunet väliin. Radioasemista ei tarvinnut kiistellä: kuuntelimme Mikkeliin asti Miinaa ja Manua. Parivaljakko seikkaili tällä kertaa tähtireporttereina lehdessä. Taittaja on nimeltään Fontti Hörhönen.

Silmäkulmasta tarkkailin miestä, joka keskittyi ajamiseen. Vuorokaudessa 780 kilometriä satojen työmatkakilometrien päälle näkyi vain lievänä punoituksena silmissä. Kuuntelin takapenkin väsynyttä kitinää. Se katkesi välillä kutitukseen ja hysteeriseen kikatukseen. Fleecet, pipot ja hiuslenksut lentelivät. Kaiken alla Pikku Vauva, joka on kiertänyt niin Fuerteventuran, Teneriffan kuin Saimaan ja Kalajoen…

Tiiviit reissumme ovat vaativia. Teemme paljon lyhyessä ajassa, lähdemme nopeasti. Pysähdykset ovat formulamaisen tehokkaita, jokainen tietää oman roolinsa. Kommelluksia sattuu, mutta riitelemme harvoin. En voisi kuvitella tällaiseen matkailuun parempaa tiimiä kuin omamme.

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


+ 7 = kymmenen