8.3.2014

Hiihtoloma

kuusioksetmaalislatakkosinityttosini
Istun purkkaan.

Yritän kaapia sitä farkkujen takamuksesta sillä välin kun lastenhoitaja etsii katsettani. ”Jutellaan kohta vähän”.

Niinpä niin. Typykkä olikin maininnut, että joku päivä tuli paha mieli. En kiinnittänyt itkuun huomiota, vaikka olisi pitänyt. Juttujen painotus oli ollut kirjoittamisessa, piirtämisessä, mustikkakiisselissä. Maanantaina kaiken huomion olivat saaneet Muumi-karkit.

Tällä viikolla suurin osa päiväkodin väestä lomaili. Hiihtoloma on vain termi, nyt voisi jo haravoida… Kukaan Annin kavereista ei tullut hoitoon. Vakiotädeistä yksi oli paikalla. Aamuisin meitä vastaanottaa vieras naama, ja se ennustaa koko päivän kulun. Tyttömme on terrorisoinut itkullaan yhteisiä leikkihetkiä, ruokahetkiä, päiväunia, tiivistettynä kaikkia tilanteita, joissa on ollut mukana harjoittelijoita tai muita poikkeavia henkilöitä. Nytkin pienen alahuuli taipuu kippuralle. Nostan käden reippaaseen heippaan.

Seuraavaksi seison tuulikaapissa. Purkka takapuolessa, siniset pussit jaloissa. (Mustat silmien alla). Oven takaa kuuluu itku, edessä on meneillään lastenkasvatuskeskustelu. En tiedä kuinka reagoida. Onko kyseessä läheisriippuvuus tai ”vaihe”. Olenko ollut liian löperö, enkö opettanut riittävästi käsittelemään tunteita. Tai nimeämään niitä. Tai painottamaan että ikävä, ärsytys tai väsymys eivät ole sopivia tunteita. Henkilökunnalla on kiire, arvostan että heillä on aikaa. Keskustelu on asiallinen. Silti tulee syyllinen olo.

Anni kurkistaa ovesta ja juoksee luokseni. Päällä on suosikkimekko, pinkkiä velouria ja aristokatti. Nostan syliin ja painan posken poskeen, tunnen kosteuden ja maistan suolan. Samalla tajuan, että tein väärin. Olisi pitänyt olla napakka. Mutta ensi viikolla loma on jo ohi. Onneksi.

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


kahdeksan − 5 =