Nuohouspäivä

24.3.2011

Tänäänkään ei menty perhekerhoon. Tavoitteena on aloittaa Annin sopeutus yhteiskuntaan kerhon kautta, että pieni näkisi toisia ihmisiä ja tottuisi vähitellen ajatukseen hoitopaikasta. Esteenä ovat toistaiseksi vain minun ennakkoluuloni. Äitinä olen vielä amatööri enkä jaksa kolmea tuntia lapsikeskusteluja tyyliin kestovaipat versus kertakäyttövaipat.

Aamu menee siis kotosalla normaaleissa toimissa, siivoten ja pyykäten. Anni tuo mielenkiintoa näihinkin rutiineihin. Milloin tyttö konttaa vastaan kenkä suussa, milloin kiskoo pölynimurin johtoa seinästä. Kun lopulta saan kämpän imuroitua ja termiitin päiväunille, ovella seisoo nuohooja. Kuulemma käytäntö on, että täällä kierretään kyselemässä milloin nuohous sopii ilman sen kummempia ajanvarauksia. En tohdi kieltäytyä, vaikka ajoitus harmittaa todella. Olin suunnitellut hoitavani monta asiaa päiväunien aikaan, mutta nyt tyttö tietysti herää uusiin ääniin. Nielen ketutuksen ja alan siirrellä puutelineitä ja palavia roskia tuhkaluukkujen edestä. Nuohooja on mukava ja kutsuu minua rouvaksi, mikä luo herraskaista tunnelmaa. Hätäpäissäni en tajunnut esittäytyä.

Nokikolarin lähdettyä siivoan pikaisesti jäljet. Tulisijat sijaitsevat talon eri kolkissa ja operointi on vaatinut lampsimista ympäriinsä asianmukaiset nahkasaappaat jalassa. Mieheni soittaa ja kysyy kuulumisia. Selitän hänelle aamupäivän kulun, mutta emme pääse samalle aaltopituudelle – hän on ollut koulutuksessa ja iloitsee nuohoojan käynnistä. Tällä välin Anni löytää palavista roskista tyhjän maitotölkin. Tyttö kiukuttelee keskeytyneitä uniaan ja alan valmistautua pitkään vaunulenkkiin. Puen päälle ulkoiluvaatteet ja lippalakin. Kesken kaiken tajuan, että nokea on vieläkin sillä täällä ja alan imuroida huushollia uudestaan. Yhtäkkiä tulee oudon pimeää. Katson ulos ikkunasta huomatakseni, että auringopaiste on vaihtunut umpisynkkään harmauteen ja lumipyryyn… Lippahattu päässä kruunaa tunnelman.

Yhtäkkiä lapsikeskustelut alkavat tuntua oudon kiehtovilta. Ehkä perhekerho onkin juuri sellainen paikka, missä voisin jakaa tämänpäiväiset tuntemukset. Se nähdään ensi viikolla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


+ kolme = 9