9.11.2012

Päivän säteetValo.

Se saa kaiken näyttämään erilaiselta. Valo maalaa esille värin, muodon ja pinnan. Puuhun jäänyt homeinen luumu kiteyttää yhtäkkiä violetin syvimmän olemuksen. Kellanvihreät lehdet muodostavat hehkuvan troikan lumikiteet kehyksinään.

Illalla ihailin kirkasta tähtitaivasta lenkillä kaupungilta kotiin. Korvissa soi musiikki, lumiset puunlatvat piirtyivät tummaa taivasta vasten. Taikamaa. Melkein unohdin takaraivoon hiipivän ajatuksen siitä, että polvessa ei ole kaikki kohdallaan.

Tänään heräsimme aurinkoiseen aamuun. Piiiitkästä aikaa. Vilkaisin ikkunasta ulos, ja alkoi välittömästi tehdä mieli joulutorttuja. Sisällä valonsäteet paljastivat piilevät pölykerrostumat. Silmälasit päässä vaikutelma oli turhankin tehokas. Tajusin, ettei ihmisikä riitä taistelussa röhnää vastaan. Keskityin olennaiseen ja kippasin matot ulos pakkaseen. Pikakierros imurin ja mopin kanssa sai riittää. Pienen apulaisen kanssa sain siihenkin palamaan pari tuntia. Aarin kokoinen olohuoneen nukkamatto huokailutti taas kerran.

Välillä pysähdyin tuijottamaan puiden lumista pitsiä. Jäätyneet vesipisarat kimmelsivät puissa kuin kristallit. Juoksin kameran kanssa lumihankeen tavoitteena ikuistaa tuo hetki. Tuossa! Mutta valo onnistui aina karkaamaan. Puut muuttuivat sekavaksi, arkiseki ryteliköksi… Loistavin vaikutelma oli kodinhoitohuoneen likaisen ikkunan läpi. Se ei toistunut samanlaisena kameran näytöllä.

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta kohteessa Päivän säteet

 1. Irma sanoo:

  Ihana tuo ylin kuva! Siis todella kaunis pintakuvio tuossa tekstuurissa, ja valo. Ja tyttösen kurkotteleva käsi, koko olemus huokuu intoa. :)

  Violetista piti kirjoittaa. Hypistelin tänään H&M:llä violetteja vaatteita ja havahduin: mitä oikein olen tekemässä? Minä joka olen aina inhonnut violettia. Violetinvivahteiset neuleet jotenkin tuntuivat energisoivilta. Mallit ei kuitenkaan miellyttäneet. Sen sijaan silmäni osuivat erittäin syvän kirkkaan siniseen tunikaan. Sitä piti kokeilla. Väri osoittautui loistovalinnaksi ja huiviosastolta tismalleen samansävyinen huivi löytyi kaveriksi. Mitähän värit kertovat lopulta. Tunnetilani oli jännittynyt ja hieman ärtynytkin, jotenkin surumielinen. Siksikö sinisävyiset vaatteet puhuttelivat?

  • admin sanoo:

   ”Sininen rauhoittaa, viilentää ja avartaa ja lisää loogista ja analyyttistä ajattelua. Se on intuition, luovuuden, maskuliinisuuden ja auktoriteetin väri. Sininen kertoo myös halusta eristäytyä, hiljentyä, olla omissa oloissaan.” (Väripsykologiaa)

   Miksi ärtynyt? En tiedä hakisiko värillä alitajuisesti tasapainotusta omaan fiilikseen. Itsellä värit kukevat kausittain. Välillä oli paljon valkoista, turkoosia ja kellertävän vihreää. Musta on tuttu ja turvallinen, johon voi aina palata. Ehkä vähän tylsäkin. Sisustuksessa on eri värit kuin vaatteissa, joissa oon suosinu kylmiä värejä. Oon aina tykänny violetista ja ostin hiljattain sinisen takin! Luulen että ihon ja hiusten väriin kylmät sävyt sopii paremmin. Kotiin taas voisin hyvin laittaa keltaista tai oranssia. Syksyllä valitsin kaupasta toistuvasti oransseja ruusuja. Tuntui että ne on ainoat oikeat. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


4 × = kolmekymmentä kaksi