21.2.2013

Pietari, osa II

joonialaisetkahvit_lrsuukkonevskilla2lovelock_dt

Hullua kyllä…

Pietari oli romanttinen kaupunki. Johtuiko se siitä, että olimme kahdestaan liikkeellä? Kiinnitinkö huomiota eri asioihin? Vai johtuiko se siitä, että liitän vanhat rakennukset romantiikkaan. Patinoituneet ovet ja ikkunat ja pylväät ja parvekkeet ja ruoste…

Halusin ottaa sillalta kuvan. Satoi lunta, taivas oli harmaa ja sormet kohmeessa. Tajusin heti, ettei maisema näyttänyt etsimessä oikein miltään. Velvollisuudentuntoisesti näppäsin muutaman potretin. Olinhan uskaltautunut ottamaan kameran mukaan. Mies odotti kärsivällisesti sivummalla, kun viereemme putkahti nuori pari. He alkoivat suudella kiihkeästi. Siirryimme vähin äänin toiselle puolelle siltaa.

Taas suuteleva pari!

Kuvatessani metallikaiteita huomasin, että rautaisiin kiemuroihin oli kiinnitetty lukkoja. Kymmenkunta. Lukoissa oli kaiverruksia. Yksi lukoista oli punainen ja sydämen muotoinen. Täydellinen lemmenlukko.

Mikä parasta: eläkeikäinen pariskunta vaihtoi neniä keskellä katua. Tuohon eleeseen sisältyi kaikki se hellyys ja ilo, mitä parisuhde voi parhaimmillaan tarjota. Tuike silmissä vielä. Kaiken koetun, rypistymisen ja luopumisen jälkeen. Siinä on meille tavoitetta.

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


yhdeksän + 7 =