5.4.2013

Prioriteetit

peltoheinatkasinoja
Vapaapäivä.

Kiireetön aamu, keitin kahvit kahteen kertaan. Laitoin taaperolle kananmunan. Lusikoin mämmiä, josta pääsiäisenä haaveilin, mutta tökötti ehti loppua kaupasta. Pötkötimme sohvalla yöpaidoissa kantapäät vastakkain. Nostin Annin jalkapohjat poskille, kuten tapasin tehdä tytön ollessa vauva. Jalat ovat pehmeät, hellyttävät, peittävät kasvoni jo melkein kokonaan.

Sain muhkean laskun mökkitiestä, mikä laittoi puntaroimaan työpäivien lisäämistä. Painopiste on elämänlaadussa. Silti rahallakin on merkitystä. Osa-aikaisena ei yllätyksiin ole varaa. Mietin pääni puhki missä voisin vielä säästää ja viritin lyhyen matematiikan laskelmat siitä, kuinka yksi työpäivä vaikuttaisi talouteemme. Kuinka muuttaisin rajoittuneet osaamiseni rahaksi? Voisinko voittaa Gigantin hedelmäpelissä astianpesukoneen?

Vapaapäivä on entistäkin arvokkaampi.

Pyöräilimme Annin kanssa kauppaan, korissa mukana neuleasuinen nukke. Pyöränrengas pureutui asfalttiin. Ilma tuoksui etäisesti vaniljalta, jäätelöpikarin kannelta. Uuden alulta. Villahaalari sai jäädä kotiin. ”Jollain on vaaleanpunainen pyörä!”, kommentoi typykkä kateellisena viereemme pyöräilevän papan ajokkia. Meidän Stradamme on musta, tai pikemminkin kurasta harmaa.

Kotona päiväunet. Rakas pieni käsi hiuksissani, en raaski irrottaa sitä.

Elämässä on aina joko rahaa tai aikaa. Ei molempia samaan aikaan. En halua tuhlata tätä päivää kitisemällä niukkuudesta. Siitä että käytän Pirkkaa ja Costa Ricaa, että jätin kosmetologit ajat sitten, käytän viisi vuotta vanhoja farkkuja – kukaan tuskin edes huomaa eroa.

Keskityn hetkeen. Suloiseen pieneen tyttöön, jota en uskonut mahdolliseksi. Siihen, että pääsen ensimmäiseen body pumpiin ever, selviänkin siitä ehjänä ja pääsen maistelemaan T:n kotiläksyksi tekemää mutakakkua. Se on täydellistä. Kiireetön viikonloppu, nämä ihmiset tässä, koti.

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


seitsemän + = 13