17.8.2012

Pullantuoksua ja särkyneitä korvia”Sitten sinä hakkasit minua tällä juustohöylällä”… kuuntelen Annin selostusta silmät pyöreinä. Ehkä televisiosta lainattu idea. En ole näpsäytellyt ketään sen enempää ruokailuvälineillä kuin millään muullakaan. Toivottavasti näitä juttuja ei kerrota päiväkodissa – ja kun kerrotaan, toivottavasti hoitajat osaavat suhteuttaa ne oikeaan mittakaavaan.

En ole koskaan lyönyt Annia. Ei ole ollut edes lähellä. Hermot ovat monesti riekaleina ja joskus ääni korottuu – viimeksi tänään, kun tyttö kiipesi ottamaan työtasolta leipäveitsen. Sen suurimman ja terävimmän, vihreävartisen, sahalaitaisen. Äärimmäisessä tilanteessa voisin ehkä turvautua tukistukseen. Kun taapero kielloista huolimatta juoksee laiturille tai tunkee rautanaulaa pistorasiaan. Käytännössä fyysinen kuritus ei tunnu todennäköiseltä. Hätätapauksessa olen nostanut tytön syliin. Tähän mennessä se on riittänyt, onneksi mukulat ovat pieniä.

Sain lapsena tukkapöllyä. Risusta tuli pehvalle ainakin kerran, ihan aiheesta. Lähdin ulos kielloista huolimatta. Rangaistukseksi sain valita omin käsin sopivan varvun. Operaation jälkeen karahka ripustettiin oven yläpuolelle muistuttamaan tekosistani. Löylytys ei ollut voimakas, en muista kipua lainkaan. Jos jotain jäi mieleen, niin julkinen nöyryytys. En ole vakuuttunut senkään toimivuudesta kasvatuskeinona. Toivon, että itse saavutan auktoriteetin toisin keinoin. Jokaisella perheenjäsenellä on oikeus fyysiseen koskemattomuuteen. Siitä ei edes keskustella.

Olemme lähdössä 60-vuotissynttäreille, koko perhe mökille Saimaan rannalle. Mukaan otetaan neljä lapiota kaapelin kaivamista varten. Leivoin evääksi pullaa. Jossain vaiheessa osasin tehdä jo ihan asiallisen näköisiä korvapuusteja, mutta nyt niistä paistui vinksahtaneita ufoja. Täysin kelpaamattomia vieraspöytään. Muut ominaisuudet toivottavasti kompensoivat. ”Ihana tuoksu”, totesi koululainen jo ulko-ovella.

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


2 × yhdeksän =