18.10.2012

PuutarhaunelmiaYksi unelma on toteutumassa.

Paikka puutarhapöydälle katsottiin jo viisi vuotta sitten. Samoihin aikoihin Marttojen hortonomi kävi ihastelemassa villiintynyttä pihaamme. Sain nuhteitakin. (Ja silloin sentään kitkin kasvimaan sekä kukkapenkin!) Aina kulkiessani paikan ohi silmäilin maisemaa haikeana. Kuvittelin, miten nauttisin aamukahvia vanhan männyn alla lintujen laulu korvissa.

Ihmisten ilmoilla tarkkailin sopivia pöytäryhmiä, mutta aina ne tuntuivat vääränlaisilta. Yleensä liian kalliilta. Pari kuukautta sitten marssin taas huonekaluliikkeen puutarhaosastolle. Sateeseen hylätyt kalusteet näyttivät orvoilta kuin joulukuusi maaliskuussa. Silmiin osui heti erityisen kulahtaneen näköinen yksilö. Alun perin mielessä oli pelkistetympi malli, mutta kun sain tämän päähäni, en voinut enää miettiä muuta. Patinoitunut pinta sopii loistavasti vanhaan taloon sekä pihakeinuun ja grillikatokseen. Koko kesän jatkunut sade oli viimeistellyt lopputuloksen.

Parin kuukauden odottelun, muutaman puhelun ja tunnin sumplimisen jälkeen saimme viimein kalusteet pihaamme. Luvattuja lisätuoleja on tässä vaiheessa vain yksi. Elän toivossa, että toinenkin joskus saapuu. Puutarhasesonki vetelee viimeisiään, mutta nythän meillä on aikaa suunnitella terassialue huolella! Tutkin erilaisia vaihtoehtoja laattojen asettelusta ja pohjatöistä. Istuessani koneella näin, kuinka traktorin valokeilat leikkasivat pimeyden halki. Kuten tavallista, mies oli siirtynyt jo toteutuksen puolelle. Eilenkin hän hääräsi pohjustusta selkä kipeänä. En edes tajunnut, mikä projekti pihalaatoituksen asentamisesta koituisi.

Tuskin maltan odottaa, että kevätaurinko alkaa paistaa ja pääsen kattamaan pöydän. Sitten nähdään sekin, onko yksikään noin sadasta istuttamastani helmilijasta lähtenyt kasvamaan…

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta kohteessa Puutarhaunelmia

  1. Ipe sanoo:

    Ihana tuoli! Todella valokuvauksellinen. Tuon kanssa saisi ihania muotokuvia…ja vaikka mitä kuvia…!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


+ 7 = yhdeksän