19.7.2013

Rippijuhlat. Osa I, delegointi

varpaathiekkaruusu15
Viikko sitten…

Ihmiset erosivat kirkosta, mutta meillä odotettiin rippijuhlia. Lekottelimme viime hetkeen asti Kalajoella. Kun saavuimme kotiin, täällä odotti täysi kaaos; polveen asti ulottuvat heinät, kuolleet kärpäset ja näivettyneet kasvit.

Äitienpäivälahjaksi saamani auringonkukat olivat nuupahtaneet.

Annin kanssa leivoimme, siivosimme, pyykkäsimme, luuttusimme… ja kaikki uudestaan ja uudestaan. Mies ajoi sinnikkäästi puolen hehtaarin plantaasia vuoroin ruohonleikkurilla, trimmerillä ja traktorilla. Vaivasin taikinaa yrittäen pitää ajatuksia koossa. Flunssa jomotti päätä. Pellolta kuului heinäsirkan siritys.

Anoppi ja sankarin kummi ilmestyivät lauantaina pari tuntia kuviteltua aiemmin. Haahuilin pihalla taikinainen kotimekko päällä yrittäen näyttää siltä, että tilanne on hallinnassa. Vieraat ilmoittautuivat heti palvelukseen. Jäin miettimään. Aikoinaan kehityskeskustelussa heikkoudekseni mainittiin delegoinnin puute. Toimistolla sentään jakaminen on helppoa: otat tiedoston ja alat vääntää. Kotityöt on opeteltu omilla systeemillä, tavarat omilla oudoilla paikoillaan.

Yksi silitti kaiken mahdollisen sileämmäksi kuin itse olisin koskaan kyennyt. Toinen imuroi huushollin huolellisesti. Mies paistoi kanat salaattiin, kummi kattoi pöydän ja istutti kukkia kuolleiden tilalle. Anoppi vatkasi uuden kakkutaikinan alkuperäisen tekeleeni osoittautuessa katastrofiksi. Tarjoilemaan tullut ystävä koristeli kakun ja teki kaiken mahdollisen.

Ihme ja kumma, olennainen valmistui ajoissa. Konfirmaation koittaessa istuimme kirkon penkissä suittuina ja ylpeinä. Rippilapsi oli kaunis kuin tuore ruusu, kukka tukassaan. Yritin kätkeä liikutusta.

Sukulaiset suuntasivat päähenkilön isän tai äidin kotiin, kuten häissä suunnataan kirkon oikealle tai vasemmalle puolelle. Kahdessa taloudessa pystyimme majoittamaan yöpaikkaa tarvitsevat. Aina juhlien aikaan kotimme on mustalaisleiri. Siinä on hyvät puolensa.

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


kuusi × 6 =