26.1.2015

Rokulipäivä

talvilatvat

sukset
”Moi kulta,
jumppa vaihtui ylkkään. Tulen Pikku Kakkosen aikana kotiin. Oot rakas.”

Mies tulkitsi tekstiviestistä, että minäkin sain vatsataudin. Ihmetteli, kuinka kotiuduttuani lusikoin lautasellisen hernekeittoa hyvällä ruokahalulla. Vasta T:n synttärikahveilla toisen kakkupalan jälkeen asia tuli puheeksi.

Päivänsankari sairastui synttäreiden aattona. Tuttu koreografia aamuyöllä: nopeat askeleet vessaan, odottava hiljaisuus. Torstai, perjantai, lauantai – muut eivät oireilleet. Löimme vetoa: jos perhe ei sairastu, ajan autolla naapurikaupunkiin. En tiedä olinko onnekas, mutta säästyin autoilulta. Annin kuume nousi ja oksennus levisi petivaatteille. Harva asia virkistää, kuten lakanoiden vaihto aamuyöllä. Peitto ja petauspatja eivät mahtuneet pesukoneeseen, heitin ne hankeen odottamaan. Pyykkinarut meinasivat loppua kesken. Olisivat loppuneet, jos perheessä olisi useampi pieni.

Vietämme pitkästä aikaa sairaspäivää. Pieni potilas pötköttää sohvalla huulet valkoisena. Jatkuva puheenpulputus on vaihtunut vaitonaisiin nyökkäyksiin. Typykkä pelkää oksentamista ja kävelee huoneesta toiseen harmaa pesuvati kainalossa. Edellisestä kerrasta on vuosia aikaa, ehkä kolme.

Sohvan toisessa päässä nukkuu iso potilas. Hänestäkin tauti nappasi niskalenkin. Aamupäivä töissä, iltapäivä toipilaana… Tänään ei tarvitse kokata. Katkonaisten yöunien, DVD-maratonin ja voileipäkeksipäivällisen jälkeen on vaikea sanoa, olenko minä seuraava. Valju olo on joka tapauksessa.

Maisema on valkea ylhäältä alas. Saimme kunnon talven ja hiihtoladut. Pääsin testaamaan vanhoja suksia, mikä onni pienestä asiasta! Illatkin ovat aavistuksen valkeammat. Paistaisi joskus aurinkokin. Teemme nuotion, sitten kun käristemakkaran tuoksu ei aiheuta meille yökötystä.

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

3 vastausta kohteessa Rokulipäivä

 1. satu-tyttö sanoo:

  mikä on ylkkä?

  • admin sanoo:

   Kiitos palautteesta! En ollu varma käykö täällä enää ketään…
   Ylkkä = Ylityöt. Tuli se yrjökin käymään, 1,5 viikkoa lusittiin yhteensä.

 2. timppa sanoo:

  käy täällä :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


− neljä = 0