2.12.2013

Seulotaan turhat pois

kapynen
Ensimmäinen adventti.

Saimme vihdoinkin lunta. Painuimme ulos ja hyödynsimme aktiviteetit enkeleistä halonhakkuuseen. Joku oli hiihtänyt jo ladutkin. Eihän sitä tiedä, milloin kuura muuttuu taas kuraksi… Kokosimme Annin kanssa potkureista ja oksasaksista junan, jolla lähdimme saalistamaan havuja. Tuulenkaadoissa oli käpyjä, jotka olivatkin jo kadonneet. Ehkä oravat olivat nauttineet ne noutopöydästä. Kuusi oli pihkainen ja topakka.

Haimme tietysti myös postin. Se aseteltiin veturikuskin pyllyn alle. Kaikki pysyi kelkassa, vaikka välillä jalas töksähti kiveen ja kyyti nytkähti. Vauhti sai kyyneleet silmiin. Ilo tuli vastanpohjasta, kuten kesällä keinussa.

Juuri nyt lehdet tarjoavat kuvia kultaisista koristeista, lautalattioista, kynttilöistä, suklaakakuista, kalkkunoista, kimalluksista. Tytöistä leteissään, neidoista uusissa yöpaidoissaan. Emäntä kannattelee hopeisella lautasella vihreitä kuulia. Isäntä kantaa halkoja saunaan design-telineessä.

Ehkä kohta tulee törmäys ja kuulat vierivät ympäri lattiaa.

Hirvittää katsoa rikkeettömiä kuvia. Kuinka monella idylli toteutuu tällä tavalla? Tärkeintä on yhdessäolo. Sen voi saavuttaa muutenkin kuin hankkimalla kaiken rekvisiitan. Jos jokainen valitsee yhden, tärkeimmän asian itselleen. Sehän voi olla vaikka hiljaisuus.

Ensimmäisenä adventtina nautimme kaikesta pienestä. Maistamme jo vähän joulua. Suklaata, glögiä, kinkkuakin. Luukut on avattu, lämpimästi halattu, pussattu poskelle. Paljon on kesken, eikä kaikkea tehdä koskaan. Yritetään päästää irti turhasta. Stressitöntä joulun odotusta!

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


5 × = kolmekymmentä viisi