6.8.2015

Syksyn kynnyksellä

DSC_0855_syysomena

ruuduntakaa

sulatt
Viimeinen lomaviikko.

Harjoittelemme arkea. Tyttö viettää päiväkodissa vajaan päivän. Pyöräilee aamulla koko matkan, minä hölkkään edellä reppu selässä. Välillä 16-tuumainen rengas osuu kantapäihini kuin kannustaen kovempaan vauhtiin. Pari kertaa punainen Poni lentää nurin. Pyöränkoriin kerätyt kasvit eivät pysy vauhdissa. Välillä pysähdytään ihmettelemään hienoa kiveä. Postilaatikkoon on pakko kurkistaa. Matkaan menee kolminkertainen aika normaaliin verrattuna.

Alan muistaa, miksi kelloni soi arkena 5.30. Puoli tuntia suostutteluun, vartti kuravaatteiden pukemiseen, toinen kadonneen aarteen etsimiseen. Reppu on pakattu jo edellisenä iltana, mutta silti aina jotain puuttuu. Täytyy nimikoida. Tulee pissahätä… käsittelen väsynyttä silkkihansikkain, ettei mene vielä enemmän aikaa.

Päivä on sateinen, kuten niin monet päivät tänä kesänä. Hyvä tilaisuus päivittää vaatekaapit 116-senttisiksi. Aloitan reippaasti. Eväät: sämpylä ja jäätelö. Intoa ei löydy. Ehkä jotain puuttuu, viinipullo? Yhden kaapin saan siivottua, sitten soi puhelin. Tekosyy siirtyä muihin puuhiin.

Moottorisahan ääni kuuluu pihalta. Puoliso käyttää lomapäivää parhaaksi katsomallaan tavalla.

Johtuisiko vesisateesta, että liljat räjähtävät käsiin. Yhdessä varressa voi olla viisitoista kukkaa, ylikin. Värit sattuvat silmiin. Omena kukkii samaan aikaan kun vaahtera alkaa kellastua.

Ajatus harhailee. Tärkeä ihminen siirtyi ajasta ikuisuuteen. Mietin viimeistä puheluamme ja sitä, että en saanut järjestettyä tapaamista. Mietin kummin ääntä ja käsiä. Bambilusikkaa, jonka sain lapsena. Vadelmakakkua, jossa oli mato. Ja kliseisesti muistan taas, että jokainen hetki voi olla viimeinen.

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


8 − neljä =