3.11.2013

Terveisiä marraskuusta

jaahorsmahia

Heräsin painajaiseen.

Unessa menetin rakkaat. Oli marraskuun alku viisi vuotta sitten, oli pimeää ja hiljaista. Teinit eivät ollet kotona. Tuijotin ikkunaa miettien paljonko kello on.

Hetken kuluttua mies avasi silmät ja pyysi vaimokseen. Suostuin saman tien. Juuri tuohon hetkeen en keksinyt mitään sopivampaa, vaikka olimmekin yhdessä päättäneet olla menemättä naimisiin… Seremonia ei muuttaisi mitään väliltämme. Olin sitoutunut pysyvästi jo raahaamalla kamat yhteiseen kotiin.

Saman tien googlasin kaikkea häihin liittyvää. Sormuksia, asuja, menuja, hääpaikkoja, musiikkia, vieheitä, kakkuja, kutsuja. Työmatkalla nappasin kaupasta kiiltävältä paperilta tuoksuvan häälehden. Tulisin tottumaan tähän tuoksuun. Samoin kuin monta kertaa viikossa televisiosta putkahtaviin, vaivaannuttaviin hääohjelmiin.

Reaktio yllätti minut. Muistaakseni en lapsenakaan haaveillut prinsessahäistä. Teininä unelmissa kangasteli yhteiselo susiparina taiteilijan kanssa. Myöhemmin mielessä kävi vihkiminen omenapuun alla tai varpaat järvessä. Jotain rentoa mutta herkkää, sellaista ettei alkuperäinen ajatus unohdu. Sitoutuisimme sietämään toisiamme, tuli mitä tuli. Ei siihen pappia tarvittaisi. Ei valkeaa mekkoa ja morsiamen heittoa, tai mitä niitä nyt onkaan.

Nyt halusin koko paketin. Omannäköisenä, mustikanvarvut päässä, mutta kuitenkin.

Häiden jälkeen tajusin, että suunnittelu oli tärkeä osa kokemusta. Minut tekee onnelliseksi se, että saan suunnitella, tehdä listoja, pyytää tarjouksia, laskea budjettia, miettiä tunnelmia. Äkkilähdöissä on puolensa, mutta niissä jää jotain kokematta.

Kun vetisinä marraskuun aamuina kiskon kuravehkeitä hangottelevan lapsen päälle, teen päässäni listaa. Mietin mitä otamme mukaan joulun matkalle. Mietin, mahtuuko uimapuku vielä Annille. Mihin aikaan lähdemme, paljonko rahaa tarvitaan. Ja miten perillä heitän päälle mekon ja annan lämpimän tuulen puhaltaa niskaan.

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


kuusi + 6 =