13.9.2013

Vanhat harrastukset

siipeakeijuilut
Aikuisbaletti.

Pitäisikö huolestua? Olisiko ennen mennyt mihinkään aikuis-alkuiseen?

Juoksuhousut jalkaan, marketista kipaistut viiden euron tossut. Edellisestä balettitunnista olikin aikaa… Mitä? 30 vuotta? Minkä nuorena oppii sen vanhana taitaa!

Paitsi tätä en koskaan oppinutkaan.

Pimputuksen alkutahdit, sormet kevyesti tankoon, jalkaterä kiertyy asentoon. Edessä pari paremmin taitavaa, takana kaksi ensikertalaista vanhempaa. Demi plié. Näköjään muistan. Kuin aloittaisi uudestaan entisen heilan kanssa. Juttu luistaa, olemme samalla aaltopituudella. Käsi hakeutuu luontevasti siihen viereen. Omalle paikalleen. Mahtavaa!

Juuri kun mietin miksi lopetin, alkavat hankaluudet. Releve, ääh, korkeammalle, ja pyörähdys, horjuvaa. Ja tähän vielä kädet. Kaikki palautuu mieleen filminauhana, heikot kohdat, jumitukset, kuin eksä poimisi ne pinseteillä, miten se onkin niin ärsyttävä, hieroja, joka löytää kiinnikkeen.

En pelkää mennä epämukavuusalueelle. Hooverit, lankut, punnerrukset, pitkät lenkit… Baletissa se vain on niin erilaista. Kuin joku soittaisi kipeää hermoa. Zumbassa on opittu, että kaikki liikkeet ovat oikein. Baletissa on vain yksi oikea tapa, käsille ja jaloille tarkat asteet, sormet, kaula, leuka, pää. Korvatkin pitkin päätä.

Viikonlopun jälkeen jalat ovat kipeät. Epäonnistunut piruetti ottaa päähän. Ei sen niin vaikeaa pitänyt olla. Ainakaan tällä tasolla. Ja sittenkin olen tyytyväinen itseeni, että kehtasin mennä. Seuraavalla kerralla ehkä jotain minkä oikeasti osaan. Pituushyppyä, piirustusta, piirakkakurssi. Ikäihmisten sukkulaviesti.

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta kohteessa Vanhat harrastukset

 1. satu-tyttö sanoo:

  Siä oot ihan uskomaton, aikuisballeriina!
  Baletti – en ois keksiny. Todellakin periaatteella että kaikkee pitää kokeilla.
  Oisko siellä äiti-tytär-balettia, voisitte mennä siihen. Todella upeeta ja rohkeeta :)
  PS: tuliko pupu Itä-Suomeen?

 2. admin sanoo:

  Ihanaa, kommentti! Ansaitset palkkion.

  Ikä on tehny sen, että uskaltaa mennä uskomattomiin paikkoihin. Häpeäkynnys on ylitetty niin monta kertaa, että se on kulunu jo olemattomiin. Baletti oli hyödyllinen kokemus, kuulemma kurssille tulee jatkoa. Saatan jopa mennä.

  Pupu palasi Savoon. On jo valmiiksi autossa nenä kohti Mikkeliä. Sitten kun tullaan teille tai tuutte meille. Kesällä tuli niin paljon reissattua, että nyt on pari viikonloppua vaan kökötetty kotona. Zoomailin jopa Kaukon konserttia 4.10…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


4 − neljä =