6.6.2014

Vuosipäiviä

kielotkaakkulahjat2kesatytto
Juhlimme taas!

Neljä vuotta sitten lähdin poimimaan kieloja. Sen jälkeen maailma ei enää ollut entisensä. Paluumatkalta muistan jokaisen askeleen.

Viikon päästä kotiuduin venähtäneet äitiyshousut jalassa. Kainalossa puristin raidallista nyyttiä, jolle oli puettu trikoopipo väärinpäin. Vastaan löivät kesän tuoksut, sireeni, pihlaja, vauva… Sisällä odotti ruusukimppu anopin ohjeistuksen mukaisesti. Söin pari palaa suklaata, halasin puolisoa tiukasti. Väsyneet aivot muodostivat ajatuksen: Haluan nukkua koko yön!

Tajusin sentään, että tästä se vasta alkaisi. Yövalvominen, imetys, läheisyys, räjähtäneisyys, jatkuva huolepito. Kolme kuukatta tai kolme vuotta, sama se, loputon urakka, ihana ja väsyttävä samaan aikaan.

Miten nopeasti se menikään. Väsymykseen tottui, keskeneräisiin voileipiin pöydänkulmilla ja kuravaippoihin. Pehmeä nukka niskassa, ensimmäinen hymy, ilmassa harottavat varpaat. Aika kultaa muistot eikä uusintakierrosta tule. Enää ei tytön kanssa tarvitse herätä kahden tunnin välein, ei kytätä vaippatarjouksia.

Nelivuotias tietää miten juhlitaan. Näyttää miten tartutaan hetkeen, miten nautitaan jäätelöstä ja juostaan nurmikolla paljain varpain. Riemulla ei ole rajoja kun suuri päivä koittaa. Tein kakkuun mustikoista numero neljä – aivan kuten Onneli ja Anneli -elokuvassa. Viikon aikana pääluku kotona vaihteli kolmesta yhdeksään. Leivoin, pyykkäsin, silitin kauluspaitoja ja kiskoin jalkaan 15 denierin sukkahousuja. Samaan syssyyn juhlimme tupla-lakkiaiset sekä sekä koulun päättäjäiset.

Kolme stipendiä, yksi koulunsa päättänyt, yksi puolivalmistunut… Kesämme on alkanut. Odotamme, että ylimääräinen sokeri poistuu verenkierrosta.

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


5 − = yksi